آموزش لینک سازی داخلی در سایت
در این بخش سعی بر آن است تا با آموزش بسیار ساده به شما یاد دهیم که چگونه در سایت خود از تکنیک لینکسازی داخلی استفاده نمایید.
۱– شناسایی صفحات اصلی سایت
یکی از مهمترین بخشها در لینک سازی داخلی سایت، ایجاد یک مسیر صحیح برای شناسایی صفحات توسط موتورهای جستجو است. با توجه به اهمیت و ارتباط صفحات، آنها را مشخص و دستهبندی کنید.
برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید.
فرض کنید شما مالک یک وبسایت فروشگاهی هستید و محصولات زیادی در فروشگاه شما وجود دارد. در این وضعیت شما باید دستهبندیهای اصلی سایت خود را مشخص کرده (مثلا ماشین لباسشویی، تلویزیون، اتو) و محصولات مرتبط با آن دستهبندی را (مثلا مدلهای مختلف یک تلویزیون) در آن قرار دهید.
این کار علاوه بر بهبود رابط کاربری سایت، باعث میشود تا موتورهای جستجو به مسیری درست برای ایندکس کردن صفحات و ارتباط بین آنها دست پیدا کنند.
۲– استفاده از انکرتکست های مناسب
انکرتکستها کلیدواژههایی هستند که به صفحات دیگر سایت لینک میشوند. انکرتسکتها با نامهایی مانند متن لینک یا عنوان لینک نیز شناخته میشوند.
در متن زیر انکرتکست به صورت برجسته مشخص شده است:
یک روش سریع برای رسیدن به لینک اول گوگل، تبلیغ در گوگل است.
اما یک سوال مهم که معمولا برای کاربران به وجود میاید این است که آیا برای انکرتکستها همیشه باید از کلیدواژههای اصلی و هدف خود استفاده کنیم؟
در واقع گوگل شما را برای استفاده مکرر از کلیدواژههای اصلی در لینکهای داخلی وب سایت مجازات نخواهد کرد و این کار مانند لینکسازی خارجی خط مشیهای گوگل را نقض نمی کند اما برای دریافت بهترین بازخورد باید به نکات زیر توجه کنید:
- تنوع کلیدواژه ها: اگر از یک کلیدواژه خاص برای پیوندهای داخلی استفاده کنید مورد غضب گوگل قرار نمیگیرید اما تنوع کلیدواژهها می تواند مفهوم صفحه را با استفاده از کلیدواژههای متنوع بیان کند. برای این کار میتوانید از مشتقات کلیدواژههای اصلی خود استفاده کنید. البته تمرکز بر روی کلیدواژه اصلی را فراموش نکنید!
- طول کلیدواژه ها: استفاده از کلیدواژههای طولانی یا به اصطلاح دم دراز میتواند صفحه هدف شما را برای یک کلیدواژه طولانی که معمولا از سرچ مناسبی برخوردار است بهینه کند. (پیشنهاد میشود برای این مورد از شکل واقعی کلیدواژه که کاربران آن را در گوگل سرچ می کنند استفاده کنید)
- میزان ارتباط:حتما از میزان ارتباط کلیدواژهای که قرار است صفحه A را به صفحه B متصل کند مطمئن شوید.
نکته: به هیچ عنوان از لینک کردن یک پاراگراف به صفحه ای دیگر استفاده نکنید!
۳– استفاده از قدرت صفحات مرجع
در هر سایت، برخی صفحات با توجه به تعداد لینکهای دریافتی از منابع خارجی و میزان به روزرسانی مطلب از قدرت بیشتری برخوردار هستند. شما می توانید از آن ها برای لینک دادن به صفحات مهم خود استفاده کنید. این کار باعث می شود تا قدرت صفحه A به صفحه B نیز منتقل شود.
نکته: تولید محتوای با کیفیت و جامع در وبلاگ میتواند باعث دریافت بک لینکهایی با کیفیت شود. این یک لینکها می توانند قدرت صفحه را افزایش داده و میزان تاثیرپذیری لینکهای داخلی را بهبود دهند.
۴– استفاده از برچسب ها
افرادی که به تازگی سایت خود را راه اندازی کردهاند معمولا با مفهوم دستهبندی و برچسبگذاری مشکل دارند. در اینجا هر دو را به طور مختصر و مفید،توضیح میدهیم :
- دسته بندی:شامل موضوعات کلیتر است که مجموعهای از مطالب را در برمیگیرد مانند خدمات هاست که می تواند صفحاتی مانند هاست لینوکس، هاست وردپرس، هاست ویندوز را پوشش دهد پس ما از خدمات هاست به عنوان دستهبندی در سایت خود استفاده میکنیم.
- برچسب: که شامل موضوعات جزئیتر هستند و به محتوای آن صفحه بستگی دارند. برچسبها می توانند کار ما را برای پیدا کردن مطالب مرتبط در یک سایت راحت کنند.
برای عناوین برچسب ها میتوانیم از کلیدواژههای مرتبط با مطلب که معمولا توسط کاربران جستجو می شود، استفاده کنیم.
۵– لینک صفحات قدیمی به جدید
اگر به تازگی یک صفحه مهم در سایت ایجاد کردهاید و یا یک مقاله کامل در رابطه با موضوعی خاص در وبلاگ خود منتشر کردهاید و میخواهید گوگل آن را به عنوان مرجع در نظر بگیرد، از صفحات و مقالههای مرتبط قدیمی، به آن لینک دهید. محتوای جدید و کامل برای گوگل بسیار جذاب است و این کار میتواند باعث بهبود رتبه صفحه در نتایج شود.